Fritidsforskaren

En blogg om vardagen för oss som arbetar med fritidsforskning på heltid

2013

Publicerad 2013-01-01 08:00:53 i Allmänt,

Så har det nya året börjat och jag firade med att ligga i sängen med te och panodil. Fick en rejäl förkylning som gjorde att jag inte kunde fira, nu är jag ju inte en människa som firar men det hade kunnat vara kul att vara upp iställer för att ligga nerbäddad!
Spero har inte visat några tecken på att vara skotträdd tidigare, klubben ligger endast ca 300 m från militärens skjutbana i Sisjön och ibland är dom där och tränar sina bomer, granater och gevär. Då är nyårssmällarna som en liten susning. Spero bryr sej inte utan vi har kunnat träna vidare, det finns gånger vi åkt därifrån för att det smällde så högt att vi inte hörde vad vi sa. Inte heller på skottränngen på klubben har han visat någon rädsla eller obehag. Vi gick ut vid 21 tiden på nyårsafton och då smällde det lite grann men han tog ingen notis om det alls. Va härligt tänkte jag! Men ack vad jag bedrog mej, när det började smälla vid 12 slaget hoppade han upp i sängen, la sej bakom min rygg och skakade som ett asplöv, flämtade och började dregla. Jag blev helt ställd, vad gör jag nu? Hade jag haft en pung på magen hade han krupit in där. Smällandet varade i ca 30 min och när det var klart gick han ner och la sej på sin plats och sov hela natten, Skumt. Imorse var han lite försiktig när vi gick ut, kollade av riktigt så att kusten var klar. Jag har ju aldrig haft en hund som reagerar på detta sätt så det är ju lite jobbigt men nu vet jag att jag måste vara väldigt försiktig när jag åker till klubben igen. Får kolla om han har något kvar av sin rädsla.
Nåja, nog om detta! Nu är det 2013 och jag har lite planer för oss. Några långsiktiga och några skall jag förhoppningsvis klara innan året är slut. Jag börjar de nya året med att träffa mina tränigskompisar för att komma igång efter alla helger och allt annat. Jag har ju inte tränat riktigt sedan vi tävlade i Varberg och blev uppflyttade till elit lydnad. Det bär jag med mej, att få upp en hund till elit som bara är 2,5 år och endast tävlat 4 gånger tycker jag är stort. För andra kanske det är en vardagsgrej men för mej är det stort. Nu skall jag träna in elitmomenten och vet att nu blir det svårt, efter dom nya reglerna som är internationella, krävs det en hel del. Svårast är nog att få in snygga positioner på Spero, domaren drar ju på det minsta lilla han går snett! En utmaning som jag ser fram emot.
 
Förhoppningsvis kan jag detta året åka lite norrut och hälsa på lite goda vänner, jag är så glad att jag hittade en vän på Face Book som jag inte sett eller pratat med på nästan 25 år. Tror våra vägar skildes när sonen, Martin var ca 4-5 år. Då passar jag oxå på att tävla när jag ändå åker iväg. 
 
Detta året skall jag oxå skriva en hel del och göra vissa saker färdiga som legar i "byrålådan" för länge. Att skriva är för mej ett sätt att "blåsa ut" och förhoppningsvis kan det resultera i något bra. 
 
Jag hoppas oxå att 2013 ger alla mina vänner mycket gott och att jag får en möjlighet att träffa så många som möjligt, framförallt alla som bor en bit ifrån mej. Drömmen vore ju att bensinpriset gick ner så jag kunde åka lite oftare men det är nog bara en dröm.
 
Till alla mina vänner vill jag säga TACK FÖR ÅRET SOM GÅTT och jag hoppas vi får många fina stunder tillsammans 2013 både på och utanför tävlingsplanen.

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2013-01-02 17:18:39

Har du vägarna förbi Stockholm så bjuder vi på husrum och mat. Det finns många tävlingar runt om här.
Ha det gott och lycka till i eliten, det kommer ni klara galant.

Annika

Svar: tack så mycket, vem vet rätt vad det är så poppar jag upp :-)
fritidsforskarens.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela