Fritidsforskaren

En blogg om vardagen för oss som arbetar med fritidsforskning på heltid

fritidsforskare

Publicerad 2012-10-14 15:21:28 i

Fritidsforskare innebär att man arbetar året runt, dygnet runt, taskigt betalt och ingen semester. Ofta får man forska i affärer eller ute på appelplanen med hundar av olika slag. En del bra och en del mindre bra. Mindre bra hundar är dom som av sin matte/husse tycks få lov att göra allt, skiter överallt och låter sedan våra hundar trampa i det eftersom matte/husse tycks tro att det inte är deras hundar som skiter, nä dom fina djuren gör nog inte det! Att sedan fnysa när man ber dom plocka upp och se oerhört förnärmade ut ja, det kan dom. Medans hundskrället skäller och drar i koppel som galning försöker dom förklara att "du skall inte lägga dej i", nä ok då, varsågod här är en bajspåse, jag har flera så du får en av mej. Då utpekas man som världens idiot! 
 
Att forska i affären är lättare för där går man för sej själv i sin egen lilla värld men en papperlapp med noggranna istruktioner i vad man skall handla. Man gör som dom flesta, scannar in och lägger i påse, packas snyggt o prydligt. Ler åt någon i fruktdisken men håller sej lite åt sidan. Kvinnan som sa att "hur kan dom ta så mycket betalt för svampen, det är ju skamligt när det finns å mycket av den i år?" men för f-n gå  ut o plocka svamp då, stå inte o gnäll i affären. Då har man lyckats i sin forskning om man kan hålla käften och gå därifrån iställer för att säga det man i det ögonblicket tänkte.
 
Att forska på sommaren är lättare för då kan man forska i solstolen, ja, det vill säga om det finns någon sol! Men när den finns så bör man omedelbart lägga sej och forska i hur man kan förbättra forskningen. T ex kanske en god sommardrink, något gott att stoppa i munnen. Det finns ju så många mer områden att forska i på sommaren. Så kära läsare av min nya blogg, nu skall jag starta ett nytt fritidsforskningsprojekt. Japp, trött på det gamla, hade tänkt mej något så enkelt som t ex. har vi ett kontrakt på livet? Nä det lät tungt o svårt så jag får väl hitta något att forska om vid ett senare tillfälle.
 
 

Kommentarer

Postat av: Annette

Publicerad 2012-10-14 15:46:37

Härligt att känna en forskare av vilket slag det än månde vara :-)

Postat av: Susan

Publicerad 2012-10-14 17:08:52

Skönt att slippa lösen, kom aldrig in :(.Nu kan jag hänga med på din forskning lite oftare ;)

Postat av: Åsa & Mallan

Publicerad 2012-10-15 08:55:59

Skönt att du håller ställningarna inom forskningen! kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela